Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 14:18 

Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 13:52
Miejscowość: ze wsi
Anti napisał(a):
POMOC JEST CAŁY CZAS AKTUALNA, a wyzywac się nie pozwolę. Od dziś odpowiadam tylko osobom, które potrzebują pomocy, lub mają jakiś problem i będą go chcieli rozwiązac.
Pozdrawiam

No dobra to ja wyzywć Cie nie będę :)
Tylko tak nieśmiało poproszę o naprawienie łącza w "Agronexie" od Twojej ostatniej wizyty działało nie za szczególnie (problemy z logowaniem do banku), starata małych pakietów ok. 10-15%, dużych (1024) - 80-90%.
Dziś net nie działa wcale. Pracownicy firmy są już delikatnie wkur****i, dziś usłyszałem "chyba wracamy do SDI".

pozdr MariuszD

Temat postu:
PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 17:57 
bzzzzz
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Sie 01, 2004 10:30
Miejscowość: Szczytno
A nie macie czegos szybszego od sdi? Jak do firmy, to raczej nie bez sensu brac internet z matcomu, czy od podobnego prowidera... Tak czy siak, teraz zapewne szybko wam zrobia ten internet. :)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 20:53 

Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 13:52
Miejscowość: ze wsi
Jacek napisał(a):
A nie macie czegos szybszego od sdi? Jak do firmy, to raczej nie bez sensu brac internet z matcomu, czy od podobnego prowidera... Tak czy siak, teraz zapewne szybko wam zrobia ten internet. :)

Jak by tu Ci dyplomatycznie odpisać. Co prawda zainteresowany/ni doskonale o tym wiedzą. No ale, żebyś też był w temacie - wiesz, ja jestem, jak to ktoś napisał parę postów wyżej "swoistym przedstawicielem" innej firmy informatycznej (nie mylić z dostawcami internetu), a Agronex to firma dla której świadczę usługi. I gdyby była inna możliwość, to nigdy nie brał bym do Agronexu radiówki, ale w Dębówku to niestety nie takie proste. Choć tepsa obiecuje, że niedługo ruszą w Dąbówku DSL_e i Frame raley. Do tej pory było SDI, i jak sie Anti nie wykaże to wróci. No ale sądząc po bojowym nastawieniu kolegi Antiego, do walki z awariami, to niebawem łącze będzie śmigać:).

pozdrawiam MariuszD

Temat postu:
PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 23:46 
Matcom
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lis 05, 2004 1:34
MariuszD napisał(a):
Jacek napisał(a):

Jak by tu Ci dyplomatycznie odpisać. Co prawda zainteresowany/ni doskonale o tym wiedzą. No ale, żebyś też był w temacie - wiesz, ja jestem, jak to ktoś napisał parę postów wyżej "swoistym przedstawicielem" innej firmy informatycznej (nie mylić z dostawcami internetu), a Agronex to firma dla której świadczę usługi. I gdyby była inna możliwość, to nigdy nie brał bym do Agronexu radiówki, ale w Dębówku to niestety nie takie proste. Choć tepsa obiecuje, że niedługo ruszą w Dąbówku DSL_e i Frame raley. Do tej pory było SDI, i jak sie Anti nie wykaże to wróci. No ale sądząc po bojowym nastawieniu kolegi Antiego, do walki z awariami, to niebawem łącze będzie śmigać:).

pozdrawiam MariuszD

Mariusz owszem problemy były, od wczoraj podobno ich nie ma, ja niestety pracuje w Morągu, więc jedyne co pozostało Ci męczyc Grzesia.
Mogę tylko powiedziec, że wiążę się to z przejściem z usługi DSL na ATM. Pozdrawiam.

p.s Jak chcesz wysle Ci swój nr prywatny na priva, możesz śmiało dzwonic, odbiorę.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Śro Maj 21, 2008 20:32 

Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 20:39
Niech nam żyje znana szczycieńska "firma" :D
Ja sobie spokojnie mieszkam w Ol i nie muszę mieć (dzięki Bogu) nic wspólnego z tymi specjalistami :D

Temat postu:
PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 11:41 

Dołączenie: Śro Cze 04, 2008 11:40
Przecież WSZYSCY wiedzą, że Anti w Matcomie pracuje i jest największym podlizuchem na świecie - co to więc za "nadawanie rangi" - JEST ICH PRACOWNIKIEM, a to już chyba jest jakieś wyjaśnienie na to co PRÓBUJE tu robić. Zapewne Pan Marcin Z. wie tylko o tych jego postach, które zostały odebrane przez innych w sposób przychylny bądź neutralny, a o tych gdzie SAM przez przypadek "jedzie" (i prowokuje do tego innych) po firmie, w której pracuje, szef jego nie ma pojęcia. I może faktycznie trzeba Pana Z. o tym poinformować bo to zakrawa na kpinę, żeby pracownik (mimo swoich szczerych chęci) ośmieszał firmę, która jest już dość ośmieszona przez jemu podobnych i przez ogólne swoje działanie.

Temat postu: Re:
PostWysłany: Pon Mar 23, 2009 21:06 
socjopata
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Wrz 21, 2004 10:53
Miejscowość: zewsząd!
Anti napisał(a):
brak moderatora na forum, nic nowego

Oto jestem! :wink: W wolnej chwili wyczyszczę temat, bo nabrało się trochę śmieci..Tymczasem, Anti, pytam czy przewidujesz lub wiesz coś o jakimś problemie z netem na osiedlu Władysława IV (nadajnik Novum 6) bo od paru dni mam wielkie przerwy w dostępie, zrywa połączenie na skype, strony "zaskakują" po pół minuty (w tym TO forum) albo nie wczytują się wcale.. Problemy się zaczęły rano parę dni temu, gdy w ogóle nie było neta cały poranek, i od tej pory jest coraz gorzej..

Temat postu: Re: Pomoc...
PostWysłany: Pon Mar 23, 2009 21:09 
bzzzzz
Awatar użytkownika

Szturchnij antene jakas szczotka. Ludzie w gawrzyjałkach, ktorzy maja net z matcomu wymyslili ten sposob...podobno.. zaskakuje po paru probach.

PostWysłany: Śro Mar 25, 2009 9:33 
Matcom
Awatar użytkownika

Władyslawa juz powinno byc oki :) Prosze o potwierdzenie.

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Mar 27, 2009 15:36 
bzzzzz
Awatar użytkownika

Maniek wspomnial cos o tym, ze wciaz mu sie kaszani net. W sumie nie dziwie sie, ze jeszcze nie zabral głosu w dyskusji, bo nie dosc, ze nie pomoglo szturchanie anteny kijem, to i ostatnia szansa ratunku, czyli wyslanie informacji do Ciebie...nie dały oczekiwanego rezultatu.

W takich chwilach moge sobie wyobrazac jak bardzo zaluje, ze nie kupil lapa zamiast stacjonarki.. Moglby przeciez korzystac z hotspotu przy ratuszu, a nie meczyc sie w tym czasie tym wolnym netem w domu. ;)

PostWysłany: Pią Mar 27, 2009 21:16 
socjopata
Awatar użytkownika

No, Jacek trochę przesadził ale mówiąc szczerze to nadal są te problemy.. Zamulony internet, łączenie z witrynami, zrywanie połączeń.. Zwłaszcza w godzinach południowych do wieczora, w nocy jest nawet nieźle.. Czekałem parę dni żeby dobrze się przyjrzeć łączu (poza tym miałem egz dzisiaj, i trochę byłem poza światem) ale teraz muszę powiedzieć że nadal jest nieciekawie.. Chodziło mi bardziej o osiedle Władysława IV a konkretnie ulica Staszica, nadajnik novum6 - jakieś niusy? :)

Nie spodziewałem się zdalnej naprawy problemu, chyba bez wizyty czynnika ludzkiego się nie obędzie, ale zaczynam u źródeł ;) A że póki co nie dało to nic - powiedzmy sobie szczerze: net z ziólcomu wymaga duuużo cierpliwości :P Ale idzie swoje załatwić :) Anti, czekam na wieści z centrum dowodzenia..

PostWysłany: Nie Mar 29, 2009 7:44 
Matcom
Awatar użytkownika

Musisz zadzwonic na biuro, jakaś pierdoła u Ciebie. Pozdrawiam.
edit: Maniek, a może jakies mile podziekowania, za dobrze dzialajacy internet, i szybko zalatwiona sprawe ? :) Przynajmniej to, zamiast obiecanego piwka :P

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 16:01 
socjopata
Awatar użytkownika

No tak, racja.. Dzięki (kto by pomyślał że zależy Ci na publicznym podziękowaniu.. ale jeśli tak, to należało Ci się) i muszę przyznać że internet działa nieźle, chociaż przynajmniej raz w tygodniu macie jakiś problem, zazwyczaj pod wieczór, i rano pani z BOK mówi że to awaria waszego sprzętu..

BTW, takie rzeczy to na prywatną.. :P

PostWysłany: Śro Wrz 16, 2009 13:08 
Paranoik
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Sie 02, 2004 8:01
Miejscowość: Z nienacka..
A nie wystarczy zapłacić ? Moze lepiej przeprosić ze wogóle awaria była ? Dziwne .

PostWysłany: Śro Wrz 16, 2009 20:10 
socjopata
Awatar użytkownika

boro, normalnie to tak, ale w tym wypadku chodzi o coś innego.. powiedzmy, towar "spod lady" ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość